Kostüm Bonus Sistemi

• Kostüm Bonus Sistemi: Esnek ve Kontrollü Özellik Yönetimi

Yeni geliştirilen Kostüm Bonus Sistemi, oyuncuların kozmetik eşyalar (kostüm, saç modeli ve silah görünümü) üzerinden stratejik avantajlar elde etmesini sağlayan gelişmiş bir özelliktir. Bu sistem, yalnızca görsel farklılıkların ötesinde, oyun içi performansa da etki edecek şekilde tasarlanmıştır.

1. Sistemin Genel Yapısı

Bu sistem sayesinde oyuncular, belirli türdeki kozmetik öğelere bonus özellikler ekleyebilir ve bu özellikleri yönetebilir. Kullanıcıya esneklik sunan sistem; bonus ekleme, bonus silme ve nitelik yönetimi üzerine kuruludur.

Toplamda üç temel eşya bulunmaktadır:

• Bonus Ekle (Belirli Bonus): Seçilen kostüm türüne uygun şekilde önceden tanımlanmış bir bonus niteliği ekler. Bu eşya, sadece sistem tarafından desteklenen kostüm türlerinde çalışacak şekilde sınırlanabilir.
    • Son Bonusu Sil: Kostüme en son eklenen niteliği geri alır. Bu sayede, yapılan son değişiklikler hızlıca iptal edilebilir.
    • Tüm Bonusları Sil: Kostüm üzerindeki tüm eklenmiş bonusları tamamen kaldırır ve öğeyi varsayılan haline döndürür.

2. Uygulanabilirlik ve Alt Tür Desteği

Kostüm bonusları sadece ana kostümlerle sınırlı değildir. Sistem aşağıdaki alt türleri de destekler:

• Kostümler
    • Saç Modelleri
    • Silah Görünümleri

Geliştirici tarafında, her bir alt tür için özel bir bayrak (flag) tanımlanabilir. Bu bayraklar sayesinde, hangi bonusların hangi öğe türlerinde çalışacağı açık şekilde belirlenebilir.

Ayrıca, her alt tür için tanımlanabilecek bonus sayısı sınırlı tutulmuştur. Bu, sistemin dengesini korurken oyuncuların kararlarını daha stratejik hale getirir.

3. Nitelik Yönetimi ve Silme Mekanizmaları

Sistemde bonusları kaldırmak için iki farklı eşya tanımlanmıştır:

• Son Bonusu Sil: Oyuncunun yaptığı son değişikliği hızlıca geri almasını sağlar. Yanlışlıkla eklenen bir özelliğin geri alınması gibi senaryolarda kullanışlıdır.
    • Tüm Bonusları Sil: Tüm eklenmiş bonusları tek seferde kaldırır ve eşyayı ilk haline döndürür. Yeniden yapılandırma yapmak isteyen oyuncular için idealdir.

4. Kullanım Kolaylığı ve Tanıtım Kaynağı

Sistemin nasıl çalıştığını görsel olarak öğrenmek isteyen kullanıcılar, hazırlanan tanıtım videosu aracılığıyla detaylı bilgiye ulaşabilir. Videoda örnek işlemler, arayüz kullanımı ve olası senaryolar gösterilmektedir.

VirusTotal