Merhaba MMODEV Forum Üyeleri;
Bu rehberde sizlere, Filezilla Üzerinden MYSQL Şifresini Nasıl Sıfırlayabileceğinizi detaylı bir şekilde anlatacağım.
Özellikle Putty üzerinden uğraşmak istemeyen veya bu konuda kendini yormak istemeyen kullanıcılar için bu adımlar oldukça pratik bir çözüm sunacaktır.
1. ADIM
Öncelikle bilgisayarınızda yüklü olan Filezilla programını açın ve elinizdeki sunucu bilgilerini girerek bağlanın.
2. ADIM
/var/db/mysql/mysql yolunu yazıp Enter tuşuna basın. Çoğu sunucuda uzantı bu şekildedir. Eğer sizde farklı bir dizin varsa, kendi sunucunuza göre ayarlama yapmanız gerekebilir.
3. ADIM
Filezilla içinde bulunan user.MYD dosyasını masaüstünüze kopyalayın ve Notepad++ ile açın.
4. ADIM
user.MYD dosyasını açtığınızda çeşitli yazılar ve rakamlar göreceksiniz. localhost kelimesinden sonra gelen root yanındaki rakamlar üzerinde işlem yapacağız.
5. ADIM
İlgili alana sadece 12345 yazmak yeterli olmaz. Bu nedenle *00A51F3F48415C7D4E8908980D443C29C69B60C9 kodunu kopyalayıp yapıştırıyoruz. Bu işlemle Putty şifremizi 12345 olarak güncelleyeceğiz.
6. ADIM
user.MYD dosyasındaki işlemlerimiz bittiği için, bu dosyayı tekrar Filezilla üzerinden sunucuya geri yüklüyoruz.
SON ADIM
Putty programını açıp gerekli bilgilerimizi girdikten sonra, MySQL şifresinin aktif olması için makineye reboot atıyoruz.